English Grammar Practice Test 1

English Grammar Practice Test 1

 

1. No sooner did the Chief Guest climb up to the dias then the bomb exploded.
(a) than
(b) before
(c) when
(d) No improvement

Ans. a

2. The owner was unhappy at Gaurav because he did not complete the work in time.
(a) is unhappy at
(b) is to be unhappy at
(c) was unhappy with
(d) No correction

Ans. c

3. He has done nothing from yesterday.
(a) after
(b) since
(c) through
(d) No improvement

Ans. b

4. In the modern world it is difficult to live through one’s ideals.
(a) to live up to
(b) to live by
(c) to live for
(d) No improvement

Ans. a

5. It is long since I last saw you.
(a) long time
(b) long ago
(c) long before
(d) No improvement

Ans. d

6. Kalidas is the greatest of all other dramatists.
(a) all the
(b) the other

(c) any other
(d) No correction required

Ans. a

7. The secret information was held away from me.
(a) off
(b) back
(c) out
(d) No improvement

Ans. b

8. She gave most of her time to music.
(a) devoted
(b) lent
(c) spent
(d) No improvement

Ans. a

9. When I was fourteen, I sat the entrance examination for senior secondary school.
(a) sat for
(b) sat in
(c) sat at
(d) No improvement

Ans. b

10. When I lived in Allahabad, I was going to the cinema once a week.
(a) had been going
(b) used to be going
(c) went
(d) No correction required

Ans. b

11. He has been working off and on for several years to compile a dictionary.
(a) on or off
(b) on and off
(c) regularly
(d) No correction required

Ans. b
12. He spent much time and energy over it, and lost a sum in the bargain.
(a) picked on
(b) off the bargain
(c) into the bargain
(d) No correction required

Ans. c

13. He complained that he had too much work to cope up with.
(a) to cope with
(b) to cope
(c) for coping up with
(d) No improvement

Ans. a

14. We have heard her lecture yesterday.
(a) were hearing
(b) heard
(c) had been hearing
(d) No correction required

Ans. b

15. I noticed that the opposite man was staring at me.
(a) the opposed man
(b) the man opposite
(c) the men opposite
(d) No improvement

Ans. b

16. She did not like the movie, nor I did.
(a) nor did I
(b) nor I like it
(c) nor I liked it
(d) No improvement

Ans. a

17. It will take two hours to walk across the forest.
(a) between
(b) through
(c) over
(d) No correction required

Ans. b

18. It shall depend on they finishing on time.
(a) them finishing
(b) their finishing
(c) their’s finishing
(d) No correction required

Ans. b

19. You ought not to have gone there, but you did.
(a) be going
(b) go
(c) have been
(d) No improvement

Ans. d

20. The main business of the Parliament is to deal with matters pertained to the Legislature.
(a) pertaining with
(b) pertained with
(c) pertaining to
(d) No improvement

Ans. c