Reading Comprehension Practice Test 17

Reading Comprehension Practice Test 17

 

Directions: Read the passage given below and answer the questions that follow (Q. 1-9) by selecting the most appropriate option.

E-learning is sensational for a good reason. If done right, it can decrease costs and improve performance. Also, the e-learning course is available for others. This includes the static e-learning course as well as any ongoing conversations in networked communities. Producing learning content is time consuming. With e-learning, each time the course is accessed, your return on investment improves because you are dividing the fixed production costs by the number of users. You also have savings through decreased travel, reduced material, and hopefully improved performance.

The course can be accessed anytime, anywhere, even without Internet access. Real learning requires some failure. E-learning lets you fail without fear. This encourages exploration and testing of ideas. With the right feedback, the combination of multimedia and instructional design with good practice activities can produce a very rich learning experience that is repeatable. E-learning allows you to create a standardized process and consistency in the delivery of content. Besides, it allows you a standardized process in a way that classroom learning doesn’t.

1. A word from the article which means ‘startling effect’
(1) multimedia
(2) design
(3) rich
(4) sensational

Ans. 4

2. Fixed production costs here refer to the
(1) conduct of e-learning classes
(2) cost of developing special software
(3) not to spend on running e-learning classes
(4) the fee chargeable to the learner

Ans. 2

3. E-learning lets you fail without fear because
(1) there is no feedback
(2) the assignments are very easy
(3) the activities are personalised
(4) the programmes allow for student improvement and repetition

Ans. 4

4. In the given context, encouraging exploration results in
(1) access to a great deal of regulated information
(2) self-motivated study and seeking of related information
(3) motivation to be influenced by all internet-based information
(4) motivated to try out traditional and technology-based study

Ans. 2

5. A standardized process pertains to the
(1) e-learning benefits are equally available to whoever wishes to use it
(2) availability of the same content to all students
(3) there is no compromise in the mode of delivery of lessons
(4) a fixed cost of all e-learning programmes

Ans. 2

6. Classroom learning
(1) is not as individualised as e-learning programmes.
(2) always acknowledges all levels of learning.
(3) is where failure is avoided while e-learning encourages it.
(4) does not allow weaker students to express themselves.

Ans. 3

7. A word which is the antonym of standardized
(1) Assimilated
(2) Differentiated
(3) Systematised
(4) Stereotyped

Ans. 2

8. Ongoing conversations are
(1) agreeing to reduce cost for the use of the software
(2) integration of changes on a regular basis
(3) taking into account public opinion or feedback
(4) developing materials according to students, needs based on feedback.

Ans. 3

9. The return on investment would refer to
(1) the need for more financial input.
(2) profits got by sale of the programmes to organisations.
(3) response of users from economically weaker sections
(4) benefits out weigh the cost of developing and running the programme.

Ans. 4